Gnocchi met groene asperges, champignons & citroen

door Inge

Deze vegetarische gnocchi met groene asperges, kastanje champignons en citroen is echt heerlijk fris door de citroen. En hij staat binnen een half uurtje op tafel, dus perfect voor een drukke doordeweekse avond. De inspiratie van dit recept kreeg ik van Saskia van ‘The baking bucketlist‘, aan wie ik werd gekoppeld voor de swiepswoepswap van deze maand. Bij een swiepswoepswap word je gekoppeld aan een andere blog en maak je een recept van die blog na. Of nog beter, je geeft er je eigen draai aan. Want laten we eerlijk wezen, bijna alle recepten die je online vindt zijn weer ergens anders op geïnspireerd.

Ik werd dus aan Saskia gekoppeld, wat ik echt supertof vind. Allereerst vind ik haar blognaam ‘The baking bucketlist’ echt geniaal bedacht. Bovendien is het echt een toffe, vrolijke meid met heerlijk eten en is ook zij op dit moment zwanger van haar eerste kindje. Ik heb altijd keuzestress als ik een recept van iemand anders moet kiezen om na te maken, deze keer was de keuze vrij snel gemaakt.  Het werd deze pasta met kastanje champignons en asperges. Dat kwam vooral omdat ik letterlijk een uurtje eerder op 24 kitchen een inspirerend recept van Jamie Oliver zag met gnocchi en groene asperges, en ik deze gelegenheid dus mooi kon aangrijpen om de twee recepten te combineren tot een heerlijk nieuw recept. 

En heerlijk, dat is het! Het lijkt eigenlijk bijna niet meer op een van beide recepten, maar dat is het leuke aan je laten inspireren. Het ziet er misschien uit als een lekker winters maaltje, vooral door de bruine champignons natuurlijk. Maar niets is minder waar. De citroen in het gerecht maakt het echt enorm fris en door het gerecht te bestrooien met geraspte parmezaanse kaas wordt het ook nog lekker smeuïg. 

Vegetarische kaas

Deze vegetarische gnocchi bevat dus geen vlees. Mocht je liever vlees erbij eten, dan is wellicht wat gebakken kip lekker erbij. Maar laten we nou eerlijk zijn, elke dag vlees hoeft tegenwoordig helemaal niet meer. Wij eten regelmatig zonder vlees maar ook nog steeds af en toe vlees. Het gaat gewoon om de balans wat mij betreft. Maar deze vegetarische gnocchi past in elk geval dus wel goed in dat gebalanceerd dieet. Stiekem moet ik natuurlijk wel de kanttekening maken dat de meeste kazen dan weer niet vegetarisch zijn officieel, omdat daar vaak dierlijk stremsel bij gebruikt wordt. Maar wat mij betreft is kaas leven, en volgens mij volgens velen vegetariërs dus ook. Ik ken er in elk geval maar weinig die ook geen kaas meer eten zonder direct vegan te zijn.

Kijk hier voor mijn andere pizza & pasta recepten.

gnocchi met groene asperges, champignons en citroen

Gnocchi met groene asperges, champignons en citroen

Deze vegetarische gnocchi met groene asperges, kastanje champignons en citroen is echt heerlijk fris door de citroen. En hij staat… recept gnocchi, italiaans, hoofdgerecht, vegetarisch European Print
Porties: 2 personen Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 stemmen )

Ingrediënten

    • 1 pak gnocchi
    • 1 grote ui
    • 2 tenen knoflook
    • 1 citroen
    • 250 gram kastanjechampignons
    • minstens 100 gram groene asperges of aspergetips
    • 50 gram roomboter
    • 1/2 tl tijm
    • peper en zout
    • 50 gram parmezaanse kaas

STAPPENPLAN

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook
  2. Smelt de boter in een koekenpan en fruit hier op laag vuur de knoflook en ui in
  3. Breng ruim water aan de kook met een snuf zout
  4. Maak de champignons schoon en snij in plakjes
  5. Voeg de champignons en de tijm toe aan de koekenpan en bak enkele minuten mee op medium vuur
  6. Snij intussen de steeltjes van de asperges in dunne schijfjes en de topjes/puntjes van de asperges in de lengte door de helft
  7. Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking
  8. Rasp de parmezaanse kaas. Voeg een derde toe aan de koekenpan en roer door totdat het gesmolten is
  9. Voeg ook de aspergetips en schijfjes toe
  10. Rasp de schil van de citroen boven de koekenpan en pers ook het sap uit boven de koekenpan
  11. Schep de gnocchi uit het kookvocht en doe in de koekenpan erbij
  12. Bak het geheel nog een minuut of 2 op mediumhoog vuur en breng op smaak met peper en zout
  13. Serveer met de rest van de parmezaanse kaas
  14. Smakelijk!

NOTITIES

Voor extra krokante gnocchi bak je deze in een aparte pan met wat olie alvorens hem bij de saus toe te voegen

gnocchi met citroen, asperges en champignons
citroen gnocchi

Volg je me al op social media?

Facebook / Instagram / Pinterest

Of tag @knoeienmetinge.nl of #knoeienmetinge als je iets van mijn blog maakt.

Misschien vind je dit ook leuk

Plaats een reactie