Frozen bananas (bevroren bananen met chocola)

Onlangs was ik met mijn lieve vriendinnetjes op het Solar Weekend Festival. Dit festival staat, net als veel festivals, ook deels in het teken van foodtrucks. Een foodtruck die ik voorbij zag komen verkocht chocolade bananen op een stokje. Meteen wist ik het; die wil ik zelf ook gaan maken! En zie hier het resultaat. Het maken van deze bananen is niet perse heel moeilijk, maar het past wel goed op mijn blog in verband met de ‘knoeifactor’. Maar ach, voor zoiets lekkers heb ik graag een vieze keuken over. Ook leuk voor kinderfeestjes (en grote-mensenfeestjes vast ook wel)!

Bereidingstijd: ~15 min (+30min vriestijd)         Moeilijkheid (1 t/m 5): **

Ingredienten voor 6 stuks:

  • 3 bananen
  • 150 gram chocolade (ik gebruikte puur, maar melk of wit kan ook)
  • 1 el zonnebloemolie of andere plantaardige olie
  • versiersels (e.g. pistachenootjes of discodip)

Extra benodigdheden:

  • stokjes
  • steelpan
  • vuurvaste kom
  • bakpapier

IMG_3880-10

Stappenplan:

Haal de schil van de bananen af en snij ze door midden. Prik in elk stukje banaan een stokje. Leg de bananen in de diepvries voor ongeveer 30min.

Smelt de chocolade au bain-marie (met de zonnebloemolie erbij).

Leg een bord/plank klaar met daarop een vel bakpapier.

Leg ook de versiersels klaar, ik gebruikte gehakte pistachenootjes, discodip en hartjes maar je kunt hier alles voor gebruiken wat je wilt!

Haal de bananen uit de vriezer.

Nu zul je een beetje snel moeten gaan werken. Zodra de chocolade op de bananen zit zal het vrij snel stollen omdat de bananen koud zijn, waardoor je snel moet zijn met de versiersels aanbrengen.

Doop de bananen 1 voor 1 in de chocola. Haal eventueel overtollig chocola direct van de banaan af en bestrooi het met je versiersels.

IMG_3902-13

Leg op het bord met bakpapier om  verder te drogen.

Herhaal dit totdat alle bananen klaar zijn.

Doe de bananen nog 15min terug in de vriezer en klaar is kees.

Je kunt natuurlijk ook witte of melkchocolade gebruiken en ook met de versiersels kun je je helemaal uitleven!

Smakelijk!