Chili-room pasta met garnalen

Ook ik heb niet altijd behoefte om lang in de keuken te staan en een culinair hoogstandje op tafel te zetten. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je heel ongezond moet eten of niet lekker kan eten. Met deze pasta met garnalen laat ik zien dat je binnen 30 minuten een voedzame maaltijd op tafel hebt staan, die ook nog eens om te smullen is. Met pasta kun je zo enorm veel variëren. Je kunt uiteraard de standaard pasta bolognese of carbonara maken, met vlees of pasta met garnalen. Maar pasta loont zich juist ook heel goed om eens out of the box te denken en juist wat nieuws te proberen. Nee, dat moet je een echte Italiaan waarschijnlijk niet voorschotelen, tenzij je zijn moeder met de deegroller achter je aan wilt hebben. Maar de hedendaagse keuken doet steeds meer aan fusion cooking, oftewel het mixen van meerdere keukens. Je kunt fusion cooking heel erg obvious doen, door echt twee keukens te kiezen en daar een mix van te verzinnen. Maar ook deze pasta met garnalen loont zich prima als fusion gerecht, want het is echt een mix van keukens. Ik gebruikte de biologische soja pasta van Risenta. Deze pasta is glutenvrij, rijk aan eiwitten en laag in koolhydraten. Perfect dus voor menig dieet. Ook hoeft deze pasta maar 3-5 minuten te koken, ideaal als je het mij vraagt. Bovendien is de smaak hartstikke prima, ik geloof dat Pim niet eens door heeft gehad dat hij geen echte pasta-pasta aan het eten was. Ik serveerde er komkommer linten bij, voor de frisheid. Je bent vrij om dat ook te doen, of er een hele salade naast te serveren, of helemaal niets.

Bereidingstijd: ~30 min        Moeilijkheid (1 t/m 5): *

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150-200 gram pasta naar keuze
  • 150-200 gram rauwe, gepelde garnalen (diepvries)
  • 1 potje creme fraiche
  • 2 el sweet chili saus
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 3 bosui
  • 3 el pijnboompitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olie

Stappenplan:

Laat de garnalen, indien nodig, ontdooien.

Pel de knoflook en hak of pers fijn. Meng met 2 el olie en voeg bij de garnalen. Meng de garnalen door elkaar zodat overal wat van de knoflookolie zit.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Snipper de ui en snij ook de paprika in kleine blokjes.

Verwarm een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitjes goudbruin. Giet op een bordje en zet apart voor later.

Doe de garnalen in de knoflookolie in de warme koekenpan en bak hierin de garnalen in enkele minuten gaar. Zet apart voor later, probeer zoveel mogelijk van de olie in de pan te laten.

Bak de ui en paprika in dezelfde pan aan, ongeveer 3-5 minuten.

Voeg de creme fraiche, sweet chili en italiaanse kruiden toe en roer alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Snij intussen ook de bosui in fijne ringetjes.

Giet de pasta af en verdeel over de borden.

Verdeel de saus over de pasta, als ook de garnalen.

Bestrooi met bosui en pijnboompitten.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *