Amerikaanse corndogs met chipotle ketchup

Bij het eten van deze corndogs met chipotle ketchup waande me weer even in 2012 toen ik voor mijn studie een half jaar in Amerika zat. Corndogs zijn typisch Amerikaans streetfood en bestaan uit knakworsten in een deegjasje. Zeker in attractieparken en langs de stranden kun je ze overal kopen. Ik at er dan ook regelmatig eentje toen ik in USA zat. Toen ik voor de foodblogswap van deze maand mocht koken van Anne-Marie van ‘My Happy Kitchen‘ was ik heel blij. Ik heb Anne-Marie een paar keer ontmoet en wat een lieverd is dat toch! Ik scrollde door haar website en toen ik daar haar zelfgemaakte corndogs zag staan, was ik gelijk om. Die moest ik maken! Lekker op een luie zondagmiddag.

De bedoeling van de foodblogswap is uiteraard dat je ergens je eigen draai aan geeft. Met deze corndogs vond ik dat best lastig. Je kunt iets anders met het beslag doen bijvoorbeeld, maar gezien ik dit nooit eerder had gemaakt wist ik niet goed hoe het beslag zou reageren daarop. Ik besloot dus de corndog zelf te laten voor wat ie was en me te focussen op een leuke toevoeging. Normaliter worden corndogs met ketchup en mosterd geserveerd. Nou ben ik niet zo’n mosterdfan en ketchup is ook zo saai. Maar deze ketchup dus niet! Ik pimpte mijn ketchup met chipotle kruiden en serveerde er lekker knapperige en frisse bosui bij. Wat mij betreft zijn deze corndogs met chipotle ketchup absoluut een winnaar! Wil je dit nou voor kids maken, dan kun je waarschijnlijk beter de chipotle kruiden achterwege laten en wel gewone ketchup erbij serveren.

Bereidingstijd: ~25 min      Moeilijkheid (1 t/m 5): *

Ingrediënten voor 8 corndogs:
  • 1 blik grote knakworsten of frankfurters
  • 60 gram bloem
  • 60 gram maismeel
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 100 ml ketchup
  • 1/2 tl chipotle kruiden
  • 1/2 tl oregano
  • zout
  • bosui

Extra benodigdheden:

  • houten prikkers
  • frituurpan of olie om in te frituren

Stappenplan:

Verwarm de frituurpan op 180°C.

Meng de bloem met het maismeel, bakpoeder en de suiker. Meng in een andere kom de melk met het ei en kluts dit kort.

Spatel het ei-melk mengsel door het bloemmengsel tot een egaal beslag. Schenk over in een hoge maatbeker of glas en laat minstens 10 minuten staan.

Doe een flinke snuf zout met de chipotle kruiden en oregano in een vijzel en vijzel het tot een fijn chipotle zout.

Meng het chipotle zout met de ketchup.

Snij de bosui in fijne ringetjes.

Open het blik knakworsten en gooi het vocht weg. Steek elke worst op een houten prikker.

Haal de worst een voor een door het beslag en doe direct in de frituurpan. Bak ze bruin in ongeveer 2 tot 3 minuten. Bak er niet teveel tegelijk anders gaan ze aan elkaar plakken en worden ze niet mooi egaal goudbruin.

Haal ze voorzichtig uit het frituurvet en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de corndogs met chipotle ketchup en bosui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *